Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hämähäkinseitti: seitillä voi sitoa haavoja ja tukkia verenvuotoja. Myös murtumia voi sitoa hämähäkinseitillä.

 
 
 
Unikonsiemenet: käytetään kivun poistamiseen ja helpottavat unen saamista. Ei suositeltavia pentuja odottaville tai imettäville kuningatarille.
 
 
 
 
Hiirensappi: käytetään punkkien poistoon. Käytön jälkeen tassut on pestävä hyvin ja vältettävä niiden nuolemista (ei maistu järin hyvältä). Sappi varastoidaan sammaleeseen.
 
 
 
 
Kissanminttu: Käytetään rohtona viheryskään. Vaikeaa löytää luonnosta, mutta sitä usein kasvaa kaksijalkojen puutarhoissa. Lehdekäs ja hyvin herkullisen tuoksun omaava kasvi.
 
 
 
Lepän kaarna: Käytetään hoitona hammassärkyyn.
 
 
 
Kurkkuyrtin lehdet: Pieni kasvi jossa on sinisiä tai pinkkejä, tähden muotoisia kukkia. Käytetään pureskeltuna parantamaan maidontuotantoa sekä laskemaan kuumetta.
 
 
 
Takiaisen juuri: Ylös kaivettuna ja pestynä käytetään pureskeltuna ja sitten haavoille paineltuna rottien aiheuttamiin vammoihin ja estetään tulehdusten synty. Voidaan käyttää myös jo tulehtuneisiin rottien aiheuttamiin haavoihin vähentämään kipua ja parantamaan
haavaa.
 
 
 
Kamomilla: Voimistaa sydäntä ja rauhoittaa mieltä.
 
 
 
Maustekirveli: Hyvältä tuoksuva, suurilehtinen ja valkokukkainen kasvi jota kasvaa erityisesti Käärmekivien lähellä. Lehdistä saa pureskeltuna mehua jota voi levittää haavoille välttääkseen tai parantaakseen tulehduksia. Juurta voi käyttää pureskeltuna mahavaivoihin.
 
 
 
Leskenlehti: Kelta- tai valkokukkainen, lehdekäs kasvi. Lehdet pureskellaan mössöksi ja annetaan vaikeasti hengittäville tai yskäisille kissoille. Niillä voi myös käyttää hoitona pentuyskään ja halkeilleisiin tai/ja arkoihin polkuanturoihin.
 
 
 
Raunioyrtti: Suurilehtinen ja kellonmuotoiset vaaleanpunaiset, lilat tai valkoiset kukat omaava kasvi. Musta juuri pureskellaan mössöksi ja sitä kääritään hämähäkinseitillä tehtyyn siteeseen avustamaan murtuneiden luiden ja/tai pahojen haavojen parantumista.
 
 
 
Voikukka = Varren sisällä olevaa valkoista ainetta voi käyttää ampiaisten pistoihin. Juuri pureskeltuna toimii samalla tavoin kuin unikonsiemenet.
Kultapiisku = Korkea, keltakukkainen kasvi. Pureskeltuna voidaan käyttää hauteena parantamaan haavoja.
 
 
 
 
Hunaja: Kissalle mautonta, keltaista nestettä jota mehiläiset tuottavat. Vaikeaa saada ilman pistoja, mutta sitä voi käyttää lievittämään infektio-oireita, arkaa kurkkua tai kissaa joka on hengittänyt savua. Helpottaa myös toisten yrttien nielemistä.
 
 
 
 
Katajanmarjat: Purppuroita marjoja, jotka kasvavat tummalehtisissä pensaissa. Käytetään helpottamaan mahavaivoja, vaikeaa hengitystä ja antamaan voimia.
 
 
 
Laventeli = Pieni, purppurakukkainen kasvi jota käytetään parantamaan kuumetta ja paleltumia.
 
 
 
Nokkosen siemenet ja kärsämö: voidaan käyttää jos kissa on niellyt myrkkyä, aiheuttavat oksennusreaktion.
 
 
 
Persilja: Käytetään ehdyttämään emokissan maidontulo jos tämä pennut ovat kuolleet tai jos tämän ei tarvitse enää imettää.
 
 
 
Vadelman lehdet: Voidaan käyttää kivunpoistoon ja pysäyttämään verenvuotoa synnytyksessä.
 
 
Kaisla: Käytetään sitomaan murtuneita luita.
 
 
 
 
Timjami: Syötynä helpottaa hermostuneen, pelokkaan tai shokissa olevan kissan oloa.
 
 
 
Pajun kaarna: Pureskeltuna ja syötynä helpottaa kipua.
 
 
Matkarohto: Sisältää suolaheinää, kamomillaa, päivänkakkaraa ja luppiota. Antavat voimia, voimistavat sydäntä ja vievät nälältä pahimman terän. Parantaja sekoittaa matkarohtoa niille jotka ovat lähdössä tärkeään tehtävään jossa ei ole aikaa syömiseen ja metsästämiseen.
©2019 Kissasoturit - suntuubi.com